Доц. д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската

...
Доц. д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската
Коментари Харесай

Доц. д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската федерация по шахмат

Доц. доктор Венета Петкова беше определена за президент на Българската федерация по шахмат 2022, оповестиха от федерацията.

Това се случи по време на извършеното в сряда в Плевен изборно общо заседание. На него участваха представители на 41 от общо 65 спортни клуба, които са членове на БФШ 2022.

Първото гласувано решение бе да се одобри оставката на досегашното управление, ръководено от някогашния народен представител Васил Антонов. Освен това бе понижен и броят на членовете на управителния съвет на трима.

За трите позиции имаше четири кандидатури - на доцент доктор Венета Петкова (вицепрезидент на Европейската федерация " Спорт за всички " ), на Симеон Винчев - предприемач, на Христо Митков - юрист и на Атанас Куртенков - ръководител на състезателен клуб по шахмат.

След извършената процедура по гласоподаване доцент доктор Венета Петкова, Симеон Винчев и Христо Митков бяха определени за членове на управителния съвет. Атанас Куртенков не получи нужните гласове по неговата номинация.

За ръководител на управителния съвет и на шахматната федерация беше определена доцент доктор. Венета Петкова.

" Новото управление на Българска федерация по шахмат 2022 ще работи в тясно съдействие с Международната федерация по шахмат по въпросите на българския шахмат ", обявиха от федерацията в известието си до медиите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР