Доц. д-р Георги Матев - една от най-уважаваните и обичани

...
Доц. д-р Георги Матев - една от най-уважаваните и обичани
Коментари Харесай

Извънредни новини за едно от светилата в медицината от Бургас, атакувано от К-19

Доц. доктор Георги Матев - една от най-уважаваните и обичани фигури от опазването на здравето в Бургаска област, който постъпи в реанимация на УМБАЛ-Бургас след усложнено положение в понеделник, към този момент е нормализиран, само че не може да се направи прогноза по какъв начин ще протече нататък лекуването му, оповестява "Флагман ".

Информацията за здравето на някогашния изпълнителен шеф на болничното заведение, който посвети три десетилетия от професионалния си път на отделението, в което в този момент се намира като пациент, е прекомерно нищожна.

Колегите му реаниматори внимават за всяка дума, защото вирулентността на причинителя на Ковид-19 може всеки миг да обърне хода на възобновяване му. Причината е в това, че 68-годишният доктор имал автоимунно заболяване, което го прави извънредно уязвим.

Доц. Матев постъпил в интензивния бранш със зной, висока температура и обща изнемощялост, само че до командно дишане не се е стигнало.

Днес той е бил в цялостно схващане, контактен и дишал с кислорода маска, поел е и храна, сподели източник от ОАИЛ.

Другият шеф на поделение, който бе диагностициран с Ковид 19 - доцент Валентин Василев е постъпил в Старозагорската болница, откакто в петък по лично предпочитание решил да се прибере при фамилията си в Казанлък.

Съдовият хирург бил изнемощял седмица преди да се подложи на тест, престанал да оперира заради липса на сили. В Казанлък обаче положението му се е влошило и в понеделник е трябвало да се вземе решение дали да се върне в бургаската болница или да бъде превозен в Стара Загора. Избрал е по-близкия град.

Жертвите на болестта в Бургаска област сутринта бяха две, следобяд е умрял трети.

Отделението за долекуване на десетия етаж във високото крило към този момент е преустроено в Ковид поделение - в помощ на инфекциозното. Ревматологът доктор Иван Казмин е първият доброволец, който влезе при Ковид болните през днешния ден като дежурен за 12 часа - в помощ на изнемогващите инфекционисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР