Доц. д-р Джеймс Йоловски беше избран от УС на Асоциация

...
Доц. д-р Джеймс Йоловски беше избран от УС на Асоциация
Коментари Харесай

Джеймс Йоловски е новият главен секретар на Асоциация на банките в България

Доц. доктор Джеймс Йоловски беше определен от УС на Асоциация на банките в България (АББ) да заеме длъжността основен секретар на АББ от 1 февруари 2024 година,  от организацията.

Доц. Йоловски има дълготраен опит в областта на финансите. От 2018 година до встъпването си в служба основен секретар на АББ доцент Йоловски работи във Фискалния съвет на България, като се концентрира върху разбора на макроикономическата среда и основните съставни елементи на бюджета. От тази позиция той следи от близко и процесите, свързани с присъединението на страната към еврозоната. Професионалният му опит включва също финансов мениджмънт и изцяло ръководство на планове в частния и нестопанския бранш.

Доц. Йоловски е учител във ВУЗФ. Той притежател на националната премия " Питагор " на Министерство на образованието и науката за своята научна работа в региона на финансовата просветеност и нестопанските организации. Член е и на управителния съвет на Националната асоциация на преподавателите по стопанска система.

Доц. Йоловски пази докторската си дисертация в УНСС. Там придобива и магистърска степен по счетоводство със специализация финансова отчетност, след изследване, извършено в Бодлиевата библиотека и Оксфорския университет. Бакалавърската му степен е в региона на финансите, като има и професионални квалификации по счетоводство и мениджмънт.

Доц. Йоловски застава отпред на Асоциацията в основен миг, когато банковият бранш и страната са изправени пред провокациите на интеграцията в еврозоната. Основен фокус в работата му при оперативното управление на Асоциацията ще бъде също повишение на публичната информираност във връзка с активността на банковата общественост. Един от целите е и повишението на финансовата просветеност на популацията, както и други социално-отговорни планове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР