Доц. д-р Диана Радкова от Катедра Инфекциозни болести, паразитология и

...
Доц. д-р Диана Радкова от Катедра Инфекциозни болести, паразитология и
Коментари Харесай

Доц. д-р Диана Радкова от УМБАЛ Св. Марина“ – Варна е удостоена с приз Лекар на годината 2020“

 Доц. доктор Диана Радкова от Катедра Инфекциозни заболявания, паразитология и дерматовенерология към УМБАЛ " Св. Марина " – Варна бе удостоена с оценката на Български лекарски съюз " Лекар на годината 2020 " в нововъведената категория – " Борба с пандемията – Ковид 19 ".

Номинации бяха изпратени от цялата страна, Журито дефинира наградените, като се придържаше към предварителния правилник да се гласоподава от към този момент подадените номинации. Отличени бяха 11 лекари и 4 лечебни заведения.

Официалната гала " Лекар на годината 2020 " се организира на 19 октомври в София. Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров съобщи, че в тази напрегната година, всички имат потребността най-малко за малко да се отдалечат от голямото натоварване, на което са подложени от ежедневната борба с подлата болест и подсети, че би трябвало всички да съблюдават епидемиологичните ограничения и да съблюдават разпоредбите за дезифекция, отдалеченост и персонална хигиена.

Сред формалните посетители на церемонията бяха Диана Ковачева, омбудсман на България, проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето, госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София, депутати, шефове на лечебни заведения, представители на разнообразни организации в опазването на здравето, лекари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР