Доц. Боряна Иванова е новият ректор на Аграрния унивeрситет-Пловдив. Тя

...
Доц. Боряна Иванова е новият ректор на Аграрния унивeрситет-Пловдив. Тя
Коментари Харесай

Избраха нов ректор на Аграрния университет-Пловдив

Доц. Боряна Иванова е новият ректор на Аграрния унивeрситет-Пловдив. Тя бе определена на извършеното през днешния ден общо заседание на висшето учебно заведение и заема мястото на проф. Христина Янчева, откакто победи на балотажа с 82 гласа съперника си проф. Владислав Попов.
Прочетете още
Двамата претенденти бяха заместник-ректори до този миг. Проф. Владислав Попов по научната и плановата активност, а проф. Боряна Иванова - по образователната активност. На общото заседание делегатите избраха и нов Академичен съвет.

Доц. доктор Боряна Иванова е приключила УНСС – София, където е придобила бакалавърска, магистърска и докторска степени по стопанска система и ръководство на селското стопанство. Постъпва на работа в Аграрен университет – Пловдив през 2001 година като помощник и поредно заема длъжностите старши и основен помощник, а през 2012 година придобива академичната служба „ доцент ". Била е теоретичен секретар на катедра „ Икономика " от 2002 до 2011 година През мандат 2011-2015 година е шеф на Учебно-информационния център на университета, а през идващите два е зам.-ректор с сектор „ Учебна активност и акредитация ".

Има над 40 изявления и взе участие допълнително от 20 вътрешни, национални и интернационалните планове. Научните й ползи са в областта на развиването на селските региони, групите на производители, опциите за развиване и одобряване на правилата на био и кръговата стопанска система, хранителната и енергийна сигурност. Специализирала е в Германия, Франция, Румъния и Русия. Владее британски и съветски език.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР