Доц. Атанас Мангъров пак има възражения. Този път срещу Ковид-сертификатите,

...
Доц. Атанас Мангъров пак има възражения. Този път срещу Ковид-сертификатите,
Коментари Харесай

Мангъров пак контра. Удари Ковид-сертификатите

Доц. Атанас Мангъров отново има възражения. Този път против Ковид-сертификатите, които дават опция за пътешестване и към този момент се изискват на доста места в Европа.

Излиза, че задачата на тези документи е не да се удостовери това, че човек е безвреден, а да се накарат хората да се имунизират,  каза началникът на Детска клиника към Инфекциозна болница на партиен брифинг на АБВ.

" Целта на електронния документ е потвърди, че индивидът не е рисков за себе си и за близките и този документ могат да получат хора, които са изкарали Коронавирус. Само че прекарването на болестта се удостоверява не с определяне на съществуване на антитела, както е естествената здравна процедура, а посредством това, че индивидът в границите на шест месеца обратно е имал позитивен PCR тест за Коронавирус и е бил карантиниран. Като се има поради, че чувствителността на PCR тестванията е към 80%, човек може да е бил позитивен за Коронавирус, само че да е нямал в действителност болестта и противоположното. Тоест, с цел да се откри дали някой е изкарал Коронавирус би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави ", изясни доцент Мангъров, представен от „ Фокус ”.

Той съобщи, че другият метод да получиш документ е да имаш две дози ваксини, само че това, че си се ваксинирал не значи, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се ревизира с това има ли антитела. Според него е необичайно, че се подчертава върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, само че безсимптомно протичане на Коронавирус да не могат да имат документ, в случай че не се имунизират.

" Излиза, че задачата на тези документи е не да се удостовери това, че човек е безвреден, а да се накарат хората да се имунизират ", акцентира доцент Мангъров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР