Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по

...
Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по
Коментари Харесай

Лавров: Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по територията на Русия, може да доведе до неприемлива ескалация

Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по територията на Русия, би било " сериозна стъпка към неприемлива ескалация ", съобщи съветският министър на външните работи в интервю за арабската версия на телевизия Ар Ти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5576
Лавров изрази вяра, че здравомислещите на Запад ще схванат това, като означи, че " там към момента са останали някои такива ".

" Западът прикани да бъде нанесено проваляне на Русия на бойното поле, а за тази цел е нужно войната да продължава " и силите на Киев да получат и такива оръжия. " Именно такива оръжия обществено желае (украинският президент Володимир) Зеленски ", означи Лавров.

За Запада е преференциално да поддържа неотстъпчивата позиция на Зеленски за договарянията с Русия, която " не е доста интелектуално стимулирана ", увери съветският външен министър. Той уточни, че в неотдавнашно изявление украинският президент е декларирал, че е подготвен за договаряния, само че договаряния може да се водят единствено сред него и съветския му сътрудник, без медиатори и единствено откакто Украйна си върне контрола върху териториите, владени на 23 февруари.

" Това, че това е несериозно, не е нужно да се изяснява и потвърждава на никого ", сподели Лавров. Според него Русия е била подготвена за договаряния през цялото време, само че след " очевидната провокация, инсценирана по най-груб метод в популации пункт Буча ", Киев е трансформирал метода си.

Руският външен министър добави, че Москва продължава да желае от Вашингтон съответни ограничения в границите на поетите отговорности по силата на Конвенцията за възбрана на биологическото оръжие, на фона на предоставени от Русия сведения за активността на американски биологични лаборатории в Украйна. Според него техните разработки нарушават директно конвенцията.

Финансирани от Съединени американски щати биолаботории има на територията на Армения, Казахстан и страни от Централна Азия. Русия разисква този проблем със своите съседи както на двустранна основа, по този начин и по линия на ОДКС (Организацията на Договора за групова сигурност), сподели Лавров.

Той дефинира взаимните учения на Русия и Китай като разумно продължение на двустранното съдействие.

Изявленията на НАТО за сигурността в Азиатско-тихоокеанския район евентуално приказват, че идната отбранителна линия на Алианса ще минава през Южнокитайско море, означи съветският външен министър.

Съединени американски щати се пробват да запазят рецесията в Сирия и да оказват помощ за обновяване на боевете в тази страна, съобщи още Лавров, съгласно който Вашингтон предизвиква сепаратистките настроения в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР