Доставките на тръбопроводен газ от Русия за Европа през 2021

...
Доставките на тръбопроводен газ от Русия за Европа през 2021
Коментари Харесай

Газпром: Абсурдно е твърдението, че не доставяме достатъчно газ за Европа

Доставките на тръбопроводен газ от Русия за Европа през 2021 година са на исторически максимуми, " Газпром " е нараснал добива на газ с 18.4 на 100 на годишна основа и обвиняванията, че не обезпечава задоволително газ са неуместни. Това написа в корпоративния вестник на съветския газов монополист началникът на отдела по ръководство на договорите и ценообразуването в " Газпром износ " Сергей Камльов, представен от ТАСС.

По думите му Европа е нараснала вноса на тръбопроводен газ през първото полугодие на 2021 година с 31.5 милиарда куб. м или 33 на 100. На съветския газ се падат 17.2 милиарда куб. м или растежът е 22 на 100. Основно нарастването идва от Германия, Турция и Италия.

Според Сергей Камльов въздействието на метеорологичните условия за потреблението на газ в Европа е " всесилен и непредсказуем фактор ". Фактическото ползване през първото полугодие на тази година се е нараснало с близо 39 милиарда куб. м до 316 милиарда куб. м. Влиянието на времето е причина за прибавяне на 6.3 милиарда куб. м за този интервал. През първото полугодие на 2020 година същият фактор е довел до спад на търсенето с 15.9 милиарда куб. м.

През 2020 година времето е било в интерес на купувача, а през 2021 година е " сработило " в полза на продавачите, заключава Камльов.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР