Доставките на оръжия от НАТО за Украйна и военната подкрепа

...
Доставките на оръжия от НАТО за Украйна и военната подкрепа
Коментари Харесай

Москва: НАТО е опасно близо до пряк сблъсък с Русия

Доставките на оръжия от НАТО за Украйна и военната поддръжка за Киев приближават Алианса до рисковата линия на директен боен конфликт с Русия . За това предизвести на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Страните от НАТО, наподобява, се надпреварват между тях в доставянето на оръжия и муниции на режима в Киев, даването на разузнаване, образование на личен състав и предоставяне на указания по какъв начин да се водят бойни дейности, като по този метод се приближават от ден на ден до рисковата линия на директен въоръжен конфликт с Русия ", акцентира тя.

Захарова обърна внимание на обстоятелството, че военната поддръжка на Запада за Украйна по последни данни към този момент е достигнала 42,3 милиарда $, от които 28,3 милиарда са предоставени от Съединени американски щати.

" Вие (страните от НАТО) не сте просто съучастници в закононарушенията, осъществявани от киевския режим, вие сте точно тези, които постоянно споменавате в своите заявления и изказвания. Вие сте спонсори на терористични действия, които се правят под егидата на режима в Киев и с директното присъединяване на НАТО - както като управителен от Съединени американски щати съюз, по този начин и като негови обособени членове ", безапелационна бе тя.

По нейни думи Алиансът не се концентрира върху деескалацията на спора в Европа. Захарова уточни, че натовските учения за въздържане понижават стабилността на целия континент.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР