Доставката на природен газ по газопровода Ямал-Европа, който обикновено изпраща

...
Доставката на природен газ по газопровода Ямал-Европа, който обикновено изпраща
Коментари Харесай

Увеличен газов поток през тръбопровода "Ямал-Европа", но в обратна посока - на изток



Доставката на природен газ по газопровода " Ямал-Европа ", който нормално изпраща съветски газ на запад към Европа, скочиха във вторник, само че в посока от Германия към Полша, демонстрират данни на немския мрежов оператор Gascade, представени от Ройтерс.

Газът течеше в подобен противоположен режим от Германия към Полша за 15-и следващ ден.

Газовите размери в посока на изток доближиха съвсем 9,9 милиона киловатчаса (kWh/h) на измервателния пункт Mallnow на германско-полската граница във вторник сутринта по отношение на 5,8 млн. kWh/h преди, демонстрират още данните.

Газопроводът " Ямал-Европа " съставлява към една шеста от естествения годишен експорт на съветски природен газ за Европа и Турция.

Междувременно съветският експортьор " Газпром " не е резервирал във вторник потенциал за пренос на газ за експорт по газопровода, демонстрираха резултатите от търга. Компанията резервира 8,3 милиона kWh/h директен потенциал през тръбопровода за януари на търг, провел се предишния месец.

През декември 2021 година съветският президент Владимир Путин съобщи, че Германия препродава съветски газ на Полша и Украйна, вместо да облекчи напрегнатия европейски газов пазар, като обвиняви немските вносители на газ за обръщането на потоците по газопровода Ямал-Европа и за внезапното повишение на цените на синьото гориво.

Във вторник остава по-нисък и потенциалът за съветски газови потоци от Украйна към Словакия през граничния пункт Велке Капушани, различен главен маршрут за преноса на съветски газ към Европа. Този потенциал възлиза на 285 288 мегаватчаса (MWh) - малко над равнищата от понеделник, които бяха най-ниските от предишния февруари, само че доста под равнищата от над 900 000, следени при започване на декември, демонстрират данни на словашкия оператор на газопроводи Eustream.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР