Доста се вдигна тонът на тази дискусия, излязоха много крайни

...
Доста се вдигна тонът на тази дискусия, излязоха много крайни
Коментари Харесай

Нинова: Машинното гласуване остава, просто даваме право на избор на хората

Доста се подвигна тонът на тази полемика, излязоха доста крайни оценки и една истеричност. Това показа в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на във връзка връщането на хартиената бюлетина.

,,Чух, че господин Гюров споделя, че тяхната цел е да се даде опция всеки свободно да си изрази вота. Нашата цел е същата. 47% от хората желаят хартиена бюлетина, а 48% – машина. Няма нищо по-демократично от това да осигуриш право на избор'', уточни Нинова.

Тя акцентира, че машините за гласоподаване няма да се махат, а единствената цел е гласоподавателите да имат избор дали желаят да гласоподават с машина или с хартиена бюлетина. По думите ѝ гаранцията за вота ще бъде подсигурена с премахването на така наречен тъмна стаичка и въвеждането на видеонаблюдение във всички секции както в страната, по този начин и в чужбина. Така, съгласно Нинова, няма да има операции и недействителни бюлетини.

Лидерът на социалистите бе безапелационен, че няма да отдръпват плана си, както упорстват от " Продължаваме промяната ".

Някак си от целите на Политическа партия изчезна битката с корупцията. Отпадна и решението да се гласоподават фамилните помощи за деца. Тоест тези цели, на които залагаха, и промяната на модела, внезапно се изпариха. Всичко това стартира да наподобява подозрително, разяснява още Нинова.

Според нея няма заплаха да попадне в изолираност.

В умозаключение уточни, че плаващите болшинства са рискови за България, тъй като " те не дават сигурност и вероятност " пред страната и жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР