Доста рядко е и че при двете жени бременностите са

...
Доста рядко е и че при двете жени бременностите са
Коментари Харесай

Две майки родиха тризнаци в една нощ в Майчин дом в София

Доста рядко е и че при двете дами бременностите са настъпили непринудено, без потребление на методите на инвитро оплождане.

" По научни данни на всеки 6400 раждания едно е от триплодна бременност, а две раждания едновременно си е цяло знамение ", сподели акушер-гинекологът Сергей Славов, началник на екипа, изродил двете майки.

" В множеството случаи ражданията на тризнаци се случват посредством цезарово сечение, като провокации има както за износването, по този начин и за следенето на бременността, тъй като при триплодна бременност затрудненията са доста чести. Но за благополучие нашите двойки тризнаци се родиха със приемливо тегло и в прецизен миг - в 33-34 гестационна седмица, когато зрелостта на бебетата е задоволително добра, с цел да се развият по-късно безпроблемно ", изясни още доктор Славов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Тъкмо бяхме завършили с едните бебета и се наложи да извадим идващите. Незабравимо е ", разяснява акушер-гинекологът доктор Цветелина Попова, която взе участие и в двете раждания.

За 39-годишната Галина Ангелова това е четвърто подред раждане. Вечерта на 28 януари постъпва с контракции в " Майчин дом ", пренасочена от Спешното поделение в Дупница. Малко по-късно проплакват нейните три здрави девойки. Сутринта на 29 януари на бял свят се появяват и тризнаците (две момчета и момиче) на Невсе Сакали - на 25 година от село Брезница, Гоце Делчев. За нея това е първо раждане.

Майките и бебета са в устойчиво положение под грижите на неонатолозите в СБАЛАГ " Майчин дом ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР