Доста преди да стане милиардер Рей Далио е бил успешен

...
Доста преди да стане милиардер Рей Далио е бил успешен
Коментари Харесай

Собственикът на най-големия хедж фонд в света купува първите си акции на 12 години

Доста преди да стане милиардер Рей Далио е бил сполучлив вложител. Тази активност той стартира още от преди тийнейджърските си години.

Далио оглавява Bridgewater Associates - най-големият хедж фонд в света с активи на стойност 160 милиона $.

Още когато е единствено на 12 години, при започване на 60-те, Далио търси метод да влага парите си, които е спечелил като разносвач на голф игрище, написа CNBC.

" Тогава фондовата борса беше в подема си. Буквално даже в случай че трябваше да отидеш на коафьор, ни приказваха за фондовия пазар. Докато бях чиновник, който носи принадлежностите на голф играчите, не спирах да чувам за фондовия пазар ", Далио споделя по какъв начин се е увлякъл.

Предприемачът е спестявал извоюваните пари - по 6 $ на пренесена чанта. Така той е събрал към 300 $, които е вложил в самолетната компания в Бостън Northeast Airlines. Тя по-късно е добита от Delta Air Lines през 1972 година. Рей Далио взима решението, откакто чува, че голф играчите загатват за компанията.

Милиардерът е роден и израснал в Ню Йорк. Там е работил в локален голф клуб, който е би посещаван от богати търговци и авторитетни политици.

" Northeast бе единствената компания, за която чух, че предлага акциите си под 5 $. Тя в действителност беше на крачка от банкрута ", спомня си Далио.

Независимо, че не е имал никакъв опит, ходът на бизнесмена се оказва печеливш, откакто контролния пакет от акции купува акцията на Хауърд Хюз. Това кара акциите да тръгнат нагоре и трансформира Далио в сполучлив вложител още първоначално.

" Сметнах, че е елементарно и, че мога да върша доста пари, само че това ме сграбчи ", споделя Далио.

Той е траял да влага парите, които изкарва освен като разносвач на голф играчите, а и от косене на трева и разпределяне на вестници. Когато е завършвал гимназия в края на 60-те години той е имал акции, на стойност хиляди долари.

Далио е траял да учи за финансите в настоящия университет в Лонг Айлънд, а по-късно е приключил и бизнес учебно заведение в Харвард през 1973 година.

Няколко години по-късно той основава Bridgewater Associates, като първо работи от жилището си с две спални в Ню Йорк.

Миналата година, когато Далио признава за първи път желанието си да влага в платформата, Reddit, той получава въпрос от консуматор, какъв съвет би дал на младите вложители.

" Гмурнете се в пазарите, излезте от кожата си и се научете по какъв начин да вършиме нещата друго Една от главните ми формули е болежка + отражение = напредък ", изяснява Далио.

Според него поуката от сложните моменти води до триумф. Личното му благосъстояние е повишено много през годините, като в този момент се прави оценка на 18,4 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР