Доста животни са способни да боравят с различни инструменти. И

...
Доста животни са способни да боравят с различни инструменти. И
Коментари Харесай

Макаците се самозадоволяват с каменни секс играчки в Бали

Доста животни са способни да боравят с разнообразни принадлежности. И макаците са едни от тях. Сега ново проучване, оповестено в Ethology: International Journal of Behavioural Biology, открива, че тези маймуни са употребявали въпросното си умеене, с цел да трансфорат камъните в секс играчки.

За да доближат до тези изводи, учените от Университета на Летърбридж в Канада следят от близко група дългоопашати макаци, живеещи към градската среда на Sacred Monkey Forest Sanctuary в централната част на Бали, Индонезия. В случая става дума за 700-1000 маймуни, съставляващи седем разнообразни групи (с припокриващи се територии).

Предишно проучване демонстрира, че дългоопашатите магаци на Бали постоянно почукват и разтриват своите гениталии с дребни камъчета. Канадските откриватели са заинтригувани от това извънредно, въпреки и много познато, държание. Ето за какво те вземат решение да проучат дали камъчетата могат да бъдат възприети напълно като за инструмент за мастурбиране, подобен със „ секс играчка “.

Наблюдателните и статистическите разбори демонстрират, че почукването и потриването с камъни несъмнено е със полов подтекст. Това е изключително очевидно при мъжките, които разтриват слабините си с камък, с цел да реализиран ерекция. Също по този начин излиза наяве, че вероятността мъжките макаци да прибягнат до потреблението на камъните в полов подтекст, се усилва в случаите, когато женските да вземем за пример демонстрират гениталиите си.

Изследователите виждат, че женските макаци също употребяват камъчетата, с цел да допират гениталиите си (макар и по-рядко от мъжките). Те демонстрират изключително огромен интерес към камъчета с по-груби или ъгловати ръбове.

Признаците на полова възбуденост при женските не са толкоз забележими, колкото при мъжките. Ето за какво откривателите споделят, че е по-трудно да се дефинира претекстовете им за прилагане на камъчета. Трудно обаче можем да кажем, че държанието на женските се разграничава изключително от това на мъжките.

Приматите постоянно употребяват секс играчки и помощни средства при мастурбация. Изследователи са виждали по какъв начин диви шимпанзета употребяват основани от индивида обекти, с цел да мастурбират. Японските макаци пък се търкат в гърбовете на елените, с цел да се самозадоволят.

Подобна тематика може и да ви се коства глуповата. Всъщност обаче можем да научим много от еволюционния генезис на инструментите за мастурбиране. Усвояването на инструментите е разрешило на някои типове да оцелеят доста по-лесно. Очевидно е, че в нашия случай инструментите са имали голямо въздействие за триумфа на Homo Sapiens.

На този стадий откривателите към момента не са сигурни дали способността на макаците да употребяват принадлежности е зародила в началото с функционални обекти (например ловни оръжия) или е еволюирала непосредствено чрез игра и обвързваното с нея наслаждение.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР