Доста голяма динамика до края на месеца предстои на Балканския

...
Доста голяма динамика до края на месеца предстои на Балканския
Коментари Харесай

Времето по Коледа и Нова година: Очаква ли се сняг?

Доста огромна динамичност до края на месеца следва на Балканския полуостров. В дните до 20-30 декември има индикации за валежна конюнктура, само че не може да сме безапелационни дали се чака снежна Коледа или Нова година. Това сподели в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Той посочи, че през идващите 24 часа в Германия и Източна Франция ще има снеговалежи на места  обилни.

„ При нас минава плитък ураган Югоизточна от Балканския полуостров. За последното денонощие в Югоизточната част на страната количествата на превалявания са от 5-6 до 30 л/кв.м. Най-много е дъждът в Чирпан. Днес до обяд преваляванията ще продължат. От Северозапад стартира развой на скъсване и понижение на облачността ”, уточни той.

Според Стоев динамично ще е времето през идващите дни, на следващия ден ще е без превалявания, с по-ниски минимални температури. В сряда и четвъртък на доста места в страната ще има превалявания от дъжд.  С понижението на температурите през втория ден дъждът ще минава в сняг. В края на седмицата още веднъж се чакат малко по-високи дневни стойности.  Той добави, че динамичността е много огромна, има възможност още в съботния ден по високите полета дъждът да минава в сняг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР