Доскорошният лидер в Ла Лига Севиля изигра кошамрно второ полувреме

...
Доскорошният лидер в Ла Лига Севиля изигра кошамрно второ полувреме
Коментари Харесай

Баски шамар за Севиля - от 2:0 до 2:3

Доскорошният водач в Ла Лига Севиля изигра кошамрно второ полувреме и загуби с 2:3 от новобранеца Ейбар, откакто на полувремето на " Ипуруа " водеше с 2:0. Попаденията за отбора от Андалусия означиха Лукас Окампос (11') и Оливер Торес (33'), само че по-късно тимът намерения, че всичко е решено и наказнието не закъсня. Фабиан Ореяна понижи от дузпа в 66-ата минута, а другите голове за домакините, които до през днешния ден нямаха победа през сезона, вкараха Педро Леон и Хосе Анхел.

Старши треньорът на Ейбар Хосе Луис Мендилибар направи единствено една смяна в състава спрямо гостуването на Леванте (0:0), като в отбраната се появи Пауло Оливейра. Кике водеше нападението на баския отбор, а най-близо до него действаха Такаши Инуи, Фабиан Ореяна и Педро Леон.

Севиля позволи първа загуба в предишния кръг, като даже не нанесе прецизен удар във вратата на Реал Мадрид. Слд като беше титуляр във всеки от първите 5 мача в шампионата, този път Люк де Йонг остана на пейката, дружно с Хавиер Ернандес. В тяхно неявяване Юлен Лопетеги гласоподава доверие в предни позиции на Мунир Ел Хадади, а Оливер Торес беше предпочетен пред Франко Васкес в средата на терена. Сред титулярите личеше и името на Жоан Жордан, който бе притеглен през лятото точно от Ейбар.

Севилци не се тормозиха от експанзията на домакините при започване на дуела и поведоха в 11-ата минута с гол на Окампос. Аржентинецът се измъкна от засадата и останал самичък против Марко Дмитрович вкара дебютното си попадение с екипа на новия си отбор. Сръбският пазач на Ейбар излезе неразчетено малко след гола, само че негов съотборник го подсигури и почисти в корнер.
Гостите ловко задържаха топката, а контрите им постоянно изненадваха противниковата защита. В 25-ата минута Мунир получи подаване от десния фланг и нанесе прекрасен удар, само че топката срещна напречната греда. Така се стигна и до втория гол, маркиран от Оливер Торес в 33-ата минута. Атаката стартира от Мунир, а Окампос откри по съвършен метод Торес, който се протегна и с шпагат прати топката във вратата.

Пабло Де Бласис размени ветерана Иван Рамис на почивката и Ейбар заигра доста по-добре. Аржентинецът насочи рисков удар с едно от първите си докосвания до топката, а Севиля се прибра да брани преднината си. В 64-ата Ореяна шутира мощно над гредата, само че секунди по-късно точно той открадна топката от резервата Жул Конде и трансформира отсъдената дузпа в гол.

Домакините продължиха да притискат противника. В 72-ата минута Гонсало Ескаланте пропусна с глава, а в 77-ата Педро Леон наказа нова непростима неточност в отбраната на Севиля. Този път виновникът беше Диего Карлош, който не видя, че Томаш Вацлик е подготвен да улови топката и на процедура асистира на Леон за 2:2.

Пълният поврат стана факт в 82-ата минута. Тогава Хосе Анхел матира Вацлик от директен свободен удар и донесе първата победа на Ейбар за сезона, а това означаваше и второ следващо проваляне за Севиля.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Примера дивисион 6 кръг, четвъртък 26 септември  Ейбар 3:2краен резулат  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР