Доскорошният елитен френски рефер Тони Шапрон разкри, че е признавал

...
Доскорошният елитен френски рефер Тони Шапрон разкри, че е признавал
Коментари Харесай

Скандален съдия разкри, че признавал спорни голове само защото били хубави

Доскорошният първокласен френски рефер Тони Шапрон разкри, че е признавал противоречиви голове единствено тъй като са били красиви. Арбитърът нашумя през януари 2018 година, когато по време на мач сред и преднамерено изрита играча на “канарчетата ” (сега в ) и след това му даде червен картон. После федерацията го наказа за 6 месеца, вследствие на което той се отхвърли от съдийството.

Referee tackles player of FC Nantes. And gives a second yellow, red card.

— NewsBlog (@newsblogmedia)
49-годишният към този момент Шапрон записа 433 мача на сметката си, като даже за малко надуваше свирката и в Шампионската лига. Кариерата му обаче мина в интервала, в който ВАР към момента го нямаше и надлежно не е имало кой да поправя възможни неверни негови отсъждания.

“Да, зачитал съм някои дискусионни попадения, в случай че са били в действителност хубави ”, съобщи той в изявление за Canal +.

“Всички сме хора и обичаме футбола. Когато видиш някой в действителност страховит гол, си казваш “Може и да е имало някакво малко нарушаване ”, само че го признаваш. С какво толкоз това би трансформирало нещата. Когато отида на стадиона, за мен е значимо да виждам изключителни попадения ”, добави Шапрон.

Реферът дори даден съответен образец за такова свое решение. По време на дуела сред Марсилия и Троа през 2015 година, приключил 6:0, Лукас Окампос заби атрактивен гол, само че при удара подвигна крайници си прекомерно високо и по този начин заплаши главата на съперников футболист. “Да, рисково, само че пък какъв брой е красиво… Хайде, ще го зачетем ”, спомня си Шапрон.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР