Доскорошната дясна ръка на вицепремиерката Корнелия Нинова - бившият главен

...
Доскорошната дясна ръка на вицепремиерката Корнелия Нинова - бившият главен
Коментари Харесай

Йордан Татарски направи нови разкрития за тандема Нинова-Методиев

Доскорошната дясна ръка на вицепремиерката Корнелия Нинова - някогашният основен секретар на икономическото министерство Йордан Татарски, излезе с нова порция разкрития за протичащото се на ул. " Славянска " и кадруването на Калоян Методиев във ведомството. Редакцията на Lupa.bg получи писмо от Татарски, пратено до членовете на пленума, още веднъж с искане Националният съвет да се събере и да разиска политиката и оставката на Нинова поради законови нейни провинения.



А от текста на наричания в Българска социалистическа партия червен Милко Калайджиев излиза наяве, че заместникът на Нинова - Димитър Данчев се е разделил с още един собствен сектор - този за външната политика на министерството, а в това време шефът на кабинета й е назначил 2 уволнени от Румен Радев служителки в президентството. Имената им не стават ясни, само че се допуска, че като близки на Методиев, те са се разделили с работата си на " Дондуков " 2, когато самият той бе освободен от поста " шеф на кабинета " на президента.

Според Татарски Методиев не просто кадрува в министерството, само че и си е разрешил да назначи комерсиално аташе за Англия по свое убеждение. Става въпрос за някогашния зам.-министър на стопанската система Красимир Киряков, чиято брачна половинка беше повече от десетилие на поста в Лондон. В същото време някогашният основен секретар упорства още, че представителството на Методиев в междуведомствената комисия за експортен надзор на оръжията е изцяло нелегално.

Бесепарят, който бе началник на деловодството в алената централа, разкрива още, че Нинова е нарушила устава на Столетницата, като е назначила досегашния началник на КЗП Димитър Маргаритов за свое вице, защото предпочитано трябвало мястото да се даде на член на партията.

Ето какво написа още в новото си писмо другарят:

" Вместо отрасловия заместник-министър Данчев, който има експертиза, на срещата с немския бизнес госпожа Нинова се съставлява от Калоян Методиев (вижте приложената снимка), който няма експертиза за това, по този начин както няма експертиза да е член на междуведомствената комисия за експортен надзор на оръжията, което не носи принос за възстановяване на положителното име на партията, а в някои случаи може и да се навреди. Този нов факт не е единствено оскърбление на други Данчев, само че и обезличаване присъединяване на нашата партия в правителството;

След дирекция „ Икономическа политика “, на 30 май 2022 година, Председателят на Българска социалистическа партия в качеството си на министър, лиши от ресора на заместник-министър Димитър Данчев и дирекция „ Външноикономическо съдействие “. От „ екипа Нинова”, само други Данчев има познания и опит за създаване и осъществяване на държавната политика в региона на външноикономическите и комерсиалните връзки. За сведение, други Данчев е приключил интернационалните стопански връзки, бил е комерсиално аташе, и като наш депутат е работил по тази материя.

С това си деяние, госпожа Корнелия Нинова:

- за следващ път унижи нашия приятел Митко Данчев, обезличи и ограничи неговото присъединяване в държавната власт, което е следващо жестоко нарушаване на правилото за другарството и взаимното почитание (вижте чл.5, ал.6, т.6 от Устава на БСП);

- обезличава опцията на Българска социалистическа партия за дейно, ефикасно и качествено присъединяване във формулирането и провеждането на държавната политика в региона на външноикономическите и комерсиалните връзки и по този метод Председателят на Българска социалистическа партия не извършва своето обвързване да работи за осъществяване на партийната политика (вижте чл.11, т.1 от Устава на БСП);

- разчисти пътя на Калоян Методиев за безпроблемно назначение на доближени нему чиновници в тази дирекция (например, като уволнените от президента Радев две дами) и да приготвя командироването в Службите за търговски и стопански взаимоотношения (СТИВ) на лица, непознати на политиките на Българска социалистическа партия (например, служителя в СТИВ Лондон, който размени своята брачна половинка, която е била няколко мандата „ комерсиално аташе “) – тук приканвам други Данчев: Митко, кажи си думата и ти, няма какво да губиш!;

- сътвори предпоставки да се твърди, че Българска социалистическа партия се бори против корупцията единствено на думи (от доста години, в средите на СТИВ се приказва за съществуване на „ цени “ за изпращане на задгранична служба), което вреди на положителното име на партията и е нарушаване на чл.11, т.4 от Устава на Българска социалистическа партия.

Към посочения на 26 май 2022 година факт, че ръководителят на Българска социалистическа партия госпожа Нинова, в качеството си на министър на стопанската система и промишлеността, нарушава законите в страната и по този метод не извършва задължението си по чл.11, т.3 от Устава на Българска социалистическа партия с персоналното си държание да утвърждава законността в страната, бих добавил и факт с възможен абсурден резултат:

- съгласно адвокати и специалисти в региона на експортния надзор на оръжията, настоящата сега Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване е нелегитимна, тъй като е основана със заповед на министър Нинова не в качеството и на Министър на стопанската система, а в качеството и на Министър на стопанската система и промишлеността. Преди да издаде заповедта, министър Нинова е трябвало да предприеме дейности за изменение на специфичния закон[1] и правилника на неговото използване, в които думите „ Министъра на стопанската система “ да се заменят с думите „ Министъра на стопанската система и промишлеността “, а думите „ Министерството на стопанската система “ да се заменят с думите „ Министерството на стопанската система и промишлеността “ (бел., тази смяна в посочените нормативни документи към момента не е извършена);

- съгласно адвокати, в случай че заинтригувана страна стачкува решенията на междуведомствената комисия, съдът ще ги анулира, освен тъй като комисията е нелегитимна по посочената причина, а и тъй като ръководителят на комисията госпожа Нинова не е министър на стопанската система, както е записано в специфичния закон, а и в комисията има представители на министерство на стопанската система и промишлеността, какъвто запис също няма в специфичния закон.

С назначението на господин Димитър Маргаритов (м.б. той е добър човек, квалифициран, виновен и безрезервен експерт) за заместник-министър на стопанската система и промишлеността, ръководителят на Българска социалистическа партия госпожа Корнелия Нинова лимитира опцията на партийни членове да вземат участие в реализиране на партийната политика в държавното ръководство (вижте чл.5, ал.1, изр.2 от Устава на БСП), от една страна, и за следващ път наруши наредбата на чл.41, ал.1 от Устава на Българска социалистическа партия като ограничи опцията на партията да организира своята политика в държавното управление, въпреки това.

Председателят на Българска социалистическа партия госпожа Корнелия Нинова, в качеството си на министър на стопанската система и промишлеността, е свела до най-малко опцията на партията да организира своята политика в държавното управление, като към момента не е изпълнила своето обвързване като член на държавното управление да създаде и внесе в Министерския съвет законодателна и оперативна стратегия на министерство на стопанската система и промишлеността, и несъмнено, същите да отразяват политиките на партията. Този факт също демонстрира, че е налице нарушаване на наредбата на чл.41, ал.1 от Устава на Българска социалистическа партия и се лимитира опцията на партията да организира своята политика в държавното управление. "

02 юни 2022 година Йордан Татарски

Член на Българска социалистическа партия от 27.06.1991 година

някогашен консултант на К. Нинова и

някогашен началник „ Деловодство “ на

Националния съвет на БСП
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР