Дошла е офертата от американска страна за доставка на вторите

...
Дошла е офертата от американска страна за доставка на вторите
Коментари Харесай

САЩ изпрати офертата за доставка на вторите 8 самолета F-16

Дошла е офертата от американска страна за доставка на вторите 8 самолета F-16 Block 70. Това сподели пред публицисти министърът на защитата в оставка Драгомир Заков след съвещанието на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. На него министърът разяснява, че подписаното изменение и допълнение по контракта от 2019 година не трансформира общоприетите общи условия за доставка на първите осем самолета F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът добави, че сега получената оферта се преглежда.

Това е предложение за контракт, който би трябвало да се придвижва към Народното събрание, посочи министър Заков. Той уточни, че има периоди, които са къси. До началото на ноември тази година би трябвало да се отговори на предлагането.

Офертата е съпоставима с първата като стойност, само че е с доста по-голям пакет качества, защото България към този момент има история с американската страна, изясни министърът. Затова страната ни употребява много по-добри условия за контракт. Заков посочи, че цената е съпоставима в долари.

България към този момент има право да заплаща и на части. Самата скица на заплащане занапред ще се прецизира. Само в първия контракт е имало условие да се заплати вкупом. Сега може да се заплати на цяло, само че може да се заплати и на части, добави Драгомир Заков.

Ако Народното събрание не работи, страната ни може да не се вмести в периода 1 ноември, добави министърът в оставка. Все отново има алтернатива за удължение на приемане на предлагането, само че тя е със единодушието на американската страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР