Досегашният заместник на Мая Манолова, която хвърли оставка - Диана

...
Досегашният заместник на Мая Манолова, която хвърли оставка - Диана
Коментари Харесай

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман на България

Досегашният заместител на Мая Манолова, която хвърли оставка - Диана Ковачева постави клетва като публичен бранител, до момента в който не бъде определен правоприемник на Манолова.
Ковачева даде обещание пред депутатите, че ще заложи на приемствеността, на интензивността и ще работи със съзнанието, че омбудсманът е постоянно на страната на хората.
„ Ангажирам се с това главната ми грижа да са правата и свободите на хората, а дневният ред на институцията да се дефинира от дефинира от хората и техните проблеми “, сподели Ковачева.
Тя стана заместник-омбудсман от началото на 2016 година и по закон след предварително прекратените пълномощия на омбудсмана поема поста до избора на нов народен публичен бранител.
Ковачева беше правосъден министър в държавното управление на Бойко Борисов в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България.
Завършила е право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – лекар по интернационално право и интернационалните връзки. Автор на редица публикации и монографии в областта на интернационалното право.
Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР