Досегашният сирийски президент Башар ал Асад бе преизбран за нов

...
Досегашният сирийски президент Башар ал Асад бе преизбран за нов
Коментари Харесай

С 95% от гласовете: Президентът на Сирия Башар Асад спечели ...

Досегашният сирийски президент Башар ал Асад бе избран отново за нов - четвърти, седемгодишен мандат с 95,1% от гласовете на гласоподавателите, заяви ръководителят на сирийския парламент.

Останалите двама претенденти на изборите - някогашният министър Абдулла Салум и Махмуд Мареи, представител на толерираната от сирийския режим съпротива, получиха надлежно 1,5 % и 3,3 % от гласовете на гласоподавателите, съобщи Франс прес.

Избирателната интензивност бе висока. От над 18-те милиона сирийци, имащи право на глас, са дали своят вот 14,2 милиона. С други думи, изборната интензивност е 76,64 %.

Изборите бяха създадени в регионите на Сирия, следени от държавното управление на Асад, които съставляват към две трети от сирийската територия, и в някои сирийски посолства в чужбина. Очакваната победа на президента беше посрещната с тържества от неговите последователи и даже мощни фойерверки озариха планината Касиун край Дамаск.

Това са вторите президентски избори в Сирия от началото на сирийския спор през 2011 година, който лиши живота на над 388 хиляди души. През 2014 година за Асад гласоподаваха над 88 % от гласоподавателите.

Западните страни обявиха, че сирийските избори не са нито свободни, нито обективни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР