Досегашният шеф на НАП е отстранена за системно не справяне

...
Досегашният шеф на НАП е отстранена за системно не справяне
Коментари Харесай

Нови шефове на НАП и Агенция Митници заради несправяне със задълженията и ниски стандарти на работа

Досегашният началник на Национална агенция за приходите е отстранена за редовно не справяне на отговорностите, съобщи служебният министър на финансите Асен Василев.

Галя Димитрова е освободена от служба поради редовно несъблюдение на служебните си отговорности от 2017 до 2020 година При над 4,29 милиарда лева събраните са едвам 2,25 милиарда

Непотвърждаване на ревизионните актове на Национална агенция за приходите, което приказва за ниско качество на работата в организацията. Той цитира, че единствено 65% са били доказани по всички инстанция, останалите - не.

Освен това служебният министър на финансите уточни, че Върховният административен съд е удостоверил, че Национална агенция за приходите е показал непозволено безучастие за отбрана на персоналните данни по време на хакерската офанзива, при която бяха източени имена и адреси на милиони български жители.

Новият началник на Национална агенция за приходите е културистът Румен Спецов.



Рокада и в митниците - началник на Агенцията става Павел Тонев на мястото на Георги Костов. Мотивите на финансовия министър са ниски стандарти на качеството на работа.







Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР