Досегашният ляв бранител на Берое Матеус Леони разказа пред esportes.yahoo.com,

...
Досегашният ляв бранител на Берое Матеус Леони разказа пред esportes.yahoo.com,
Коментари Харесай

Матеус Леони все още няма отбор в Бразилия, но не обмисля вариант за връщане в България

Досегашният ляв защитник на Берое Матеус Леони описа пред esportes.yahoo.com, че е доста удовлетворен от престоя си в българското състезание, само че двамата със брачната половинка му чакат раждането на щерка и това е наложило той да се върне в страната.
 Берое - Левски @@@
" Договорът ми към този момент свърши с Берое и и аз отхвърлих да продължа. Това щеше да бъде възобновяване за още една година. Но аз избрах да напусна, тъй като мисля да си остана повече в Бразилия, с щерка ми, която ще се роди в края на юли или началото на август. Но още нямам нищо тук, не съм приказвал с нито един клуб. Оставих го в ръцете на притежателите на компанията, която ме съставлява и те ще би трябвало да го вземат решение. Но ще играя в бразилски клуб ", споделя бранителят, който е към този момент на 27 години.

Леони е имал вид и межде двете години в Берое да се прибере в Бразилия, когато е имал действително предложение. Оказва се, че Матеус не е последвал договарянията, тъй като е ставало дума за кратковременен контракт. Мисълта за финансовата сигурност на фамилията го е предиздвикала за остане в Европа. Но обстановката се трансформира в този момент, когато щерка му е на път.

" Много е добре в България. Лично за мен е по-добре от Швейцария. Не знам дали е била специфична обстановката, когато пристигнах. Но се бях подготвил с информация какво ще бъде, с цел да съм наясно с тяхната просвета. Много по-бързо се приспособих. Треньорът също ми даде доста доверие. За мен беше доста по-добре, в сравнение с престоят ми в Ксамакс (Нюшател) в швейцарската втора лига, споделя още левият защитник.

Реално прехвърлянето му от Швейцария в България стана през сезон 2017/2018, защото в швейцарското състезание по това време е получавал много малко игрови минути.

За престоя си в швейцарския клуб бранителят споделя: " Беше мъчно първоначално, няма да неистина. Всичко беше напълно друго, даже футболът, който е изпълнен с доста единоборства и физическа мощ. Тактически те също са доста твърди. Отначало страдах, не играх доста. Записах към 12 мача, в случай че си припомням вярно. Но това ми даде опит, а и си би трябвало самообладание. Но идната година беше доста по-добре. Тогава се появи този късмет в България и си струваше всичките жертви, които бях прекарал в Швейцария. Обадиха ми се от Стара Загора - един тим, който се бореше за Лига Европа.

В родината си Леони е носил екипите на Кашияш, Гуарани де Собрал, Витория де Конкиста и най-дълго на родния си клуб Салгейро, само че по този начин и не е играл в първите две дивизии на Бразилия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР