Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември Германия удължава

...
Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември Германия удължава
Коментари Харесай

Германия удължава карантината с 3 седмици

Досегашният краен период на рестриктивните мерки беше 20 декември

Германия удължава карантината с 3 седмици. Решението беше оповестено, откакто канцлерът Ангела Меркел се срещна с ръководителите на районните държавни управления.

Досегашният краен период на рестриктивните мерки беше 20 декември. Удължаването е до 10 януари.

Карантината затвори хотелите и заведенията за хранене. На жителите е неразрешено да се събират по домовете си в групи по-големи от 5 души, като те би трябвало да са от най-вече две семейства.

Въпреки това в доста райони броят на заболелите остава висок. През последното денонощие в страната бяха регистрирани над 22 хиляди нови случая.

" В идните седмици би трябвало да се запитаме дали сегашните ограничения са задоволително строги. Дали можем да продължим да държим страната в този полусън или пък би трябвало да наложим още по-стриктни ограничавания на избрани места. Ще забележим какъв брой сполучлива е сегашната тактика ", сподели Маркус Зьодер, министър председател на Бавария.

" Ако заразяването продължава със същите темпове като в последните дни, ще имаме нова среща на 4 януари, с цел да преценим. Засега федералните провинции удължават рестриктивните мерки от 20 декември до 10 януари. Продължаваме в същия режим като до момента, а изключението ще е единствено за специфичните правила по Коледа ", счита Меркел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР