Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще обжалва резултатите от

...
Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще обжалва резултатите от
Коментари Харесай

Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще обжалва резултатите от балотажа

Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще апелира резултатите от втория тур на локалните избори за кмет на общината. Това разяснява самият той, който бе отпред на средногорската община 3 мандата.

На балотажа на 5 ноември Никола Белишки събра 49,41 % или 4548 гласа пред съперника си Желязко Гагов с резултат 49,71 % или 4576 гласа. Разликата е едвам 28 гласа.

Според Никола Белишки в някои от протоколите имало разминаване сред броя положени подписи на хора, които са дали своят вот и броя регистрирани бюлетини. Най-фрапантният случай е този в село Баня. Там по положени подписи са дали своят вот 346 индивида, а броят на описаните в него бюлетини е 289. Излиза, че 56 бюлетини липсват.

„ В същата секция на първия тур аз съм имал тъкмо 55 гласа повече, а в този момент 56 гласа просто са се изпарили. В тази секция, забележете, няма нито една невалидна бюлетина. Логично е при 28 гласа разлика да оборвам резултата в случай, че единствено в една от секциите има разминаване с 56 гласа ", разяснява Никола Белишки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР