Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов отива на балотаж срещу

...
Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов отива на балотаж срещу
Коментари Харесай

Добрич също ще излъчи кмет на втори тур

Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов отива на балотаж против претендента на ГЕРБ Надежда Петкова. Издигнатият от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН) Йорданов е подсилен от 40,44% от отишлите до урните поданици на регионалния град, а за Петкова са дали своят вот 30,24 на 100.
Избирателната интензивност за региона е 47,99%. Най-активни бяха жителите на община Крушари – там 62,36 на 100 от гласоподавателите упражниха правото си на глас, до момента в който за кмет и общински съветници на община Добрич са дали своят вот едвам 39,91%.
Сравнително умерено мина изборния ден в област Добрич. Право да упражнят вота си имаха 162 662 добруджанци. Преобладаващата част от жалбите бяха за пропаганда в прорез със закона, само че общинските изборни комисии решиха, че множеството от тези сигнали са неоснователни. Полицията ревизира сигнал за следен избор в каварненското село Белгун и пазаруване на гласове в село Сливенци, Добричка община.
По данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са постъпили 18 сигнала за нарушавания на изборния развой. Издадени са 8 предупредителни протокола по Закона за Министерство на вътрешните работи. За пет от сигналите има отвод от формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР