Досегашният главен методист на юношеските национални отбори на България Лъчезар

...
Досегашният главен методист на юношеските национални отбори на България Лъчезар
Коментари Харесай

Лъчезар Димов е новият директор развитие на детско-юношеския футбол на БФС

Досегашният основен методист на юношеските национални тимове на България Лъчезар Димов беше нараснал в служба шеф развиване на детско-юношески футбол.

" Димов се причисли към екипа на БФС през лятото на 2022 година и за по-малко от 2 години в ролята си на основен методист съумя да построи единна методология и философия за развиването на националните тимове, интегрирайки най-модерните европейски практики. Сред основните планове, ръководени от Лъчезар Димов, е Турнир на гениите - неповторима по рода си конкуренция, която включва проектонационални селекции до 14 година от 6 разнообразни области на България. В края на предходната година Димов показа и книгата си „ Пътят на гения “, която разкрива философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол и развиването на подрастващите ", написаха на формалната си страница от БФС.

" Благодаря на управлението на Българския футболен съюз за гласуваното доверие. Оттук нататък наред с досегашните ми функционалности, които съм изпълнявал като основен методист и отговорник за юношеските национални тимове, проектонационали, различаване и насърчаване на гении, ще давам отговор и за цялостното развиване на детско-юношеския футбол ", съобщи Лъчезар Димов.

" Преди да се причисли към екипа на БФС, той натрупва стабилен опит като треньор и анализатор в немския футбол и по-конкретно - в школата на ФК Кьолн, както и в Германския футболен съюз. Димов получава дипломата си в специалността „ Спортни науки и треньорска активност “ в един от най-престижните спортни университети в света – този в Кьолн, а след това приключва сполучливо и курса на УЕФА Академия по Футболен мениджмънт (UEFA CFM). През 2014 година стартира образование, а по-късно и работа като анализатор към националните тимове на Германия под управлението на тогавашния селекционер Йоаким Льов. През 2016-а започва и като треньор в детско-юношеската школа на Кьолн, където се среща от близко с модерната треньорска методология, която след това съумява да интегрира сполучливо и на родна земя ", допълват от футболната централа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР