Досега те се изпълняваха по проект Активно приобщаване в системата

...
Досега те се изпълняваха по проект Активно приобщаване в системата
Коментари Харесай

Още над 11 000 деца в предучилищна възраст с допълнителни обучения по български език


Досега те се изпълняваха по план " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение ", който завърши. В рамките на плана в допълнение образование по български език получиха 47440 деца в 1226 детски градини. Дейностите имат за цел да покачат готовността за учебно заведение на децата посредством осъществяване на в допълнение образование по български език за деца от уязвими групи.

Предвижда се наетите 220 педагогичен и 589 непедагогически експерти да продължат своята работа за обезпечаване на поддръжка на децата и фамилиите. Психолози, логопеди и ресурсни учители ще продължат да поддържат освен децата със специфични просветителни потребности, само че и всяко дете, което има потребност от поддръжка за преодолява на разнообразни компликации - да вземем за пример в езиковото развиване. Непедагогическият личен състав (помощник-възпитатели, помощници на учителя, просветителни посредници и обществени работници) ще обезпечава в забележителна степен взаимоотношението със фамилиите, както и подпомагане при нужда от самостоятелна поддръжка на децата.

Ключова нова активност, планувана по план " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии ", е ориентирана към интензивно взаимоотношение с родители с фокус върху децата, които следва да постъпят в първи клас, само че и върху всички останали деца, за които има риск от неглижиране на образованието. Интензивна работа с родители ще бъде реализирана поредно в границите на два месеца, което ще даде опция за методичност и надграждане на връзките сред просветителните институции и фамилията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР