Досега не се е случвало в един ден да ударят

...
Досега не се е случвало в един ден да ударят
Коментари Харесай

Нахиде Дениз: Силата на труса в Турция е била колкото 130 атомни бомби

Досега не се е случвало в един ден да ударят две трусове с идентична мощ, уточни кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Турция

„ Много огромна покруса споделя Турция. Такава не се е случвала от земетресението през 1999 година, което аз претърпях, което беше с магнитуд от 7,4. При него починаха над 18 хиляди души “.

Това изясни в ефира на кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Турция Нахиде Дениз. Тя посочи, че земетресението не е било усетено в Истанбул.

„ Над 10 окръга в Югоизточен Анадол с близо 5 млн. души население са мощно потърпевши. Силата на труса е била колкото 130 атомни бомби. Съобщава се за 1498 жертви, само че допускам, че цифрите ще усилят. Над 8 хиляди са ранените. Разрушени са над 2500 здания, а няколко села са сринати изцяло със селата “, добави Нахиде Дениз.

„ Досега не се е случвало в един ден да ударят две трусове с идентична мощ – със 7,7 по Рихтер и със 7,6 по Рихтер. И двете са пагубни. Според турските сеизмолози едното земетресение е подтикнало другото. Възможно е да се засилват и други разломи в други елементи на страната “, уточни тя.

*Снимка: Omar Haj Kadour /AFP / Getty Images
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР