Досега към софтуерите на касовите апарати нямаше толкова строги изисквания.

...
Досега към софтуерите на касовите апарати нямаше толкова строги изисквания.
Коментари Харесай

Менда Стоянова за подмяната на касовите апарати: НАП трябва да върви заедно с технологиите



Досега към софтуерите на касовите апарати нямаше толкоз строги условия. В тях има модули, които разрешават заличаване на информация. Това беше установено неведнъж. По тази причина приехме по-строги условия към софтуерите. Това сподели ръководителя на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова от ГЕРБ в ефира на БТВ.

По думите й по-новите касови апарати могат единствено с един ъпдейт на паметта да са съответни на измененията. „ По-старите ще би трябвало да бъдат заменени. Национална агенция за приходите би трябвало да върви дружно с технологиите “, добави тя.

„ Това е методът сивата стопанска система да се изсветли. Това са спомагателни доходи в бюджета. Защото с укриването на обороти се укриват и налози и осигуровки и по този начин страната не може да отговори на потребностите на обществото “, акцентира Менда Стоянова.

„ Срокът за тази смяна е краят на 2018 година Българинът обаче се задейства в последните месец и ден от този период. С измененията, които приехме има и спомагателни условия. Дадохме шестмесечен период за смяна в наредбата. Срокът 31 декември няма да е задоволителен и може да се наложи удължение “, сподели още ръководителят на бюджетната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР