“Досега гледах да се обучавам, да работя и да се

...
“Досега гледах да се обучавам, да работя и да се
Коментари Харесай

С. Джиниева: ДПС ще предложи нов вид медико-социална услуга за хората в нужда

“Досега гледах да се образовам, да работя и да се развъртвам. Хареса ми това, че стартира нещо ново в Движението за права и свободи, че има нови лица. Това беше нещото, което ме стимулира да се захвана с политика ”. Това показа Семра Джиниева пред Дарик радио. Самото предложение да заеме третото място в листата с претенденти за общински съветници е пристигнало от претендента за кмет и общински водач на партията Айдоан Джелил, както и от народния представител Ализан Яхова. “Те пристигнаха с съответни оферти за положителни неща, които да създадем за общината. Почуствах промяна в техните среди и съумяха да ме убедят ”, добави Джиниева.

Семра Джиниева е приключила Националното учебно заведение по изкуствата “Веселин Стоянов ” с класическо пеене. Има две висши образования - юридическо и медицина.

“Работя и по първата си компетентност, само че заниманията ми са най-вече като здравен служащ. Имам хрумвания по какъв начин Общината би могла да помогне на доста хора, които са в затруднено състояние. Например, неотдавна се даде право на акушерките и медицинските сестри да имат лични компании. Това ни дава опция, с наши сътрудници, да вършим един тип медицински центрове, където да обслужваме хора. Това е извънредно значимо, изключително за хората в дребните обитаеми места. Това, което би могла да направи локалната власт е, от една страна да поеме част от финансовите отговорности на възрастните хора, тъй като те са най-вече такива, а също по този начин и да подкрепи сътрудници с намирането на пространства и част от наемите да вземем за пример. Защото ние с изключение на медицински операции бихме могли да придружаваме мъчно преносимите пациенти до лекари експерти, или до джипито, до болница или аптека. Затова може да има специфична общинска стратегия и част от средствата да се покриват от Общината, а останалата част от пациента. Това са нашите майки и татковци ” разяснява Семра Джиниева.

Друг проблем, който засяга Джиниева, и който би могъл да бъде решен значително благодарение на локалната власт е административната тежест. “Хубаво е да се намерения моите сътрудници от тези профилирани центрове да бъдат облекчени и административно, тъй като като се стартира с една бумащина и не ти остава време да си вършиш работата с пациента. Добре би било всичко да е в електронен вид. Да има една електронна здравноосигурителна карта ”, счита Джиниева.

Облекчаването на хората при включване в обществения патронаж също е проблем, на който доста бързо би трябвало да бъде открито решение, безапелационна е Джиниева.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР