Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в

...
Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт

Досъдебното произвеждане против Асен Василев е политически акт, съобщи в извънредно изявление за bTV вътрешният министър Бойко Рашков.

Той сподели и документите на досъдебното произвеждане, което е формирано. Рашков съобщи да се попита Специализираната прокуратура за какво твърди противоположното.

" Свикнахме към този момент с това от там да се получават погрешни данни, да не кажа да се лъже “, съобщи той.

" В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до основния прокурор, където той в детайли споделя за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, в това число е провел диалог със Самуилов. Той разказва няколко обстоятелството, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев надали не е направил някакво закононарушение във връзка с самия него ", изясни Бойко Рашков пред bTV.

" Отделен е въпросът дали има данни за закононарушение тук. Толкова доста са бързали, че са написали, че легален мотив е известие от органите на Министерство на вътрешните работи до Специализираната прокуратура, което е откровена неистина. Материали от Министерство на вътрешните работи до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има директен достъп до основния прокурор. След като той неотложно се е задействал, материалите са изпратени ", посочи още вътрешният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР