Досъдебно производство е образувано в прокуратурата по документи от Булгаргаз“,

...
Досъдебно производство е образувано в прокуратурата по документи от Булгаргаз“,
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в Булгаргаз

Досъдебно произвеждане е формирано в прокуратурата по документи от „ Булгаргаз “, които са предадени от новото управление на сдружението и от служебния министър на енергетиката Росен Христов. Това стана ясно от думите на самия Христов пред БНТ.

Производството обгръща ръководството и договорите, които държавното сдружение е сключвало или отказвало по време на Любомир Йоцов, назначен от падналия министър председател Кирил Петков отпред на държавния газовия снабдител непосредствено от частната компания МЕТ, която се занимава съъ същата активност.

По отношение на огромните задължения на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “ Росен Христов изясни, че се работи много интензивно по този въпрос.

„ С такава задлъжнялост „ Топлофикация София “ освен като конструкция и като компания е в нездравословно положение, само че въздейства доста и на „ Булгаргаз “ и на опцията за набиране на средства и финансиране от частния бранш. Ние финансирахме „ Булгаргаз “ с 800 млн. лв. заем от министерството и приготвяме ново решение за забележителна сума “, сподели енергийният министър.

Със Столичния общински съвет се създава стратегия, която да изведе „ Топлофикация София “ от тази серпантина на редовно струпване на налози и сдружението чрез оптимално ръководство и вложения да стане един съзнателен длъжник, уточни още Росен Христов.

Той добави, че се водят договаряния „ Топлофикация София “ да стане държавно сдружение, като задачите на Столична община и страната напълно съответстват и са ориентирани към обезпечаване на отоплението на софиянци на оптимална цена.

„ Работим по едно изцяло решение, което за дълъг интервал от време да реши проблемите на „ Топлофикация София “. Преминаването към страната чрез придобиване за сметка на насъбраните отговорности, това за избран интервал почиства отговорностите на „ Топлофикация София “, правейки я най-малко счетоводно да наподобява добре “, изясни Христов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР