Дорис Дей, американската киноикона, известна с романтичните си роли в

...
Дорис Дей, американската киноикона, известна с романтичните си роли в
Коментари Харесай

Почина холивудската киноикона Дорис Дей

Дорис Дей, американската киноикона, известна с сантименталните си функции в поредност от боксофис шлагери, умря на 97-годишна възраст.
Фондацията за животни „ Дорис Дей “ съобщи, че актрисата и деятел за правата на животните, претърпяла припадък на пневмония, е умряла в дома си в Кармел, Калифорния, заобиколена от другари и семейство. Това оповестиха редица новинарски издания.
През по-голямата част от кариерата си, Дей цари като най-печелившата актриса в Холивуд - фаворитка на публиката, избиваща се за билети за нейни мюзикъли, комедии, трилъри и уестърни.

Снимка: Getty Images/Guliver
Достолепната руса кино звезда, чиято кариера обгръща близо 40 кино лентата от 1948 до 1968 година, се отличава в един съответен кино род – т. н. „ фарс в спалнята “ – най-известен от които е кино лентата от 1959 година „ Разговор с възглавници “ с Кари Грант, Рок Хъдзън и Джеймс Гарнър.
Известният кино специалист Моли Хаскъл я назовава " най-недооценената актриса, която в миналото е виждал Холивуд ". Критиците обаче са по-малко очаровани. Тя има единствено една номинация за „ Оскар “ - за „ Разговор с възглавници “.
Дей се е омъжвала четири пъти, последният от които за ресторантьора Бари Комдън от 1976 до 1981 година.
Тя има едно единственото си дете от филмовия сътрудник и продуцент Марти Мелчър - продуцента Тери Мелчър, умрял след дълго боледуване през 2004 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР