Дори въвеждането на мито за износ би противоречало на европейското

...
Дори въвеждането на мито за износ би противоречало на европейското
Коментари Харесай

Икономистът Красен Станчев: Облагане печалбата на ”Лукойл” - да, ама не

Дори въвеждането на мито за експорт би противоречало на европейското законодателство, изясни Станчев. Той разяснява и невъзможността за преразпределение на свръхпечалбите при производството и търговията с петролни артикули. Това сподели пред Радио Варна икономистът Красен Станчев.

За икономиста не е ясно за какво до момента не е изработен наложителният достъп до инфраструктурата /складовата база/ на „ Лукойл ” от трети лица. Той пита и за какво настоящето държавно управление продължи концесията на нефтения терминал „ Росенец ” за още 24 години, макар санкционния режим на Европейски Съюз против съветските концесии: „ Руските компании са част от тези, които финансират войната, в този смисъл имаше задоволително учредения у нас да се подхващат ограничения за по-нормална конкурентна среда ”.

Красен Станчев счита, че едно от положителните неща, които могат да се създадат е да не се вкарват спомагателни облекчения, а краткотрайните да се отстранен, визирайки отстъпката от 25 стотинки за литър.

„ Когато имаме конкурентна среда, цените сами ще паднат ”.

Припомняме, че със собствен законопроект ГЕРБ предлага „ Лукойл ” да заплаща по 1 лев във Фонда за сигурност на електроенергийната система за всеки продаден литър гориво. Законът e за облагане на свръхпечалбите от съветски нефт. Подобна е и концепцията на служебното държавно управление. Кабинетът към този момент приготви сложни законови ограничения, които минаха на Министерски съвет и още тази седмица ще бъдат импортирани в Народното събрание. Става дума за изземане на свръхпечалбите освен на производителите на електричество, само че и на горива, което визира и " Лукойл ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР