Дори в облачния и ветровит понеделник хора, излезли да обядват

...
Дори в облачния и ветровит понеделник хора, излезли да обядват
Коментари Харесай

Италия отваря отново с надеждата за реално икономическо възстановяване

Дори в облачния и прохладен понеделник хора, излезли да обядват на открито, бяха изпълнили емблематичния милански площад " Пиаца Дуомо " (Катедралния площад), доказателство за потискано до момента предпочитание на хората да могат още веднъж да хапнат на открито. Това се случва в миг, когато Италия отваря за втори - и финален, както се надяват мнозина - път в изискванията на пандемията.

След шест месеца, в които непрекъснато ту бяха отваряни, ту бяха затваряни, в множеството елементи на страната отвориха кафенетата и заведенията за хранене, и музеите и кината според проект за последователно отваряне на цяла Италия. За едни обаче този проект е прекомерно внимателен, а за други прекомерно припрян.

Изтощените италиански вирусолози и медици се притесняват, че даже леко отваряне на страната, каквото предлага държавното управление на премиера Марио Драги, може да докара до всеобщо неспазване на противоепидемичните ограничения. Признаци за това към този момент се видяха през уикенда в градове от Рим до Торино и от Милано до Неапол.

" Илюзия е да си мислите, че като отслабите ограниченията, хората няма да стартират да се събират. Няма съвършени неща ", сподели кметът на Милано Джузепе Сала. " Нужна е и малко приемливост, само че и малко зоркост. "

За притежателите на заведения за хранене, които се борят да оцелеят, разрешаването на храненето на открито е прекомерно незадоволително и прекомерно закъсняло. Същевременно продължаващият вечерен час 22:00 ч. пречи на отварянето на театрите и изпраща неприятен пиар сигнал към интернационалния туризъм в навечерието на второто пандемично лято.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР