Дори при здравословен начин на живот, в тялото ни пак

...
Дори при здравословен начин на живот, в тялото ни пак
Коментари Харесай

Прочистете организма си и се подмладете, възвръщайки добрия тонус – как да го направим в домашни условия

Дори при здравословен метод на живот, в тялото ни отново се натрупват отрови. Причините за това са доста, само че главните се крият в спецификите на съответната екологична обстановка – чистотата на водата, въздуха, качеството на храните, хигиеничните и козметични артикули и по този начин нататък. В резултат на това към 30-годишна възраст човешкото тяло към този момент е „ дом “ доста отрови, които утежняват здравето му.

Защо пречистването на тялото е толкоз значимо?

Пречистеното тяло може по-лесно да се оправи с отрицателните резултати на околната среда, защото след отстраняването на токсините, имунитетът се усилва, респективно и устойчивостта към разнообразни болести.

При по-сериозни здравословни проблеми пречистването на обособените органи се прави в лечебни заведения, само че като превантивна мярка можете и сами да си вършиме някои здравословни процедури.

Как да прочистим организма от отрови в домашни условия?

Основни правила

Възможно е да се прочисти както цялото тяло, по този начин и неговите обособени органи. Всичко следва да се прави систематично и последователно, като се съблюдават прецизно поредните стадии от подготовката. Когато човек има време, опция и вярната психическа настройка, той може доста да усъвършенства своето здравословно положение посредством специфичните процедури.

Последователност при пречистването на органите

Почистването на организма стартира с червата, по-късно се минава към черния дроб и бъбреците. След нормализиране на целия стомашно-чревен тракт се минава към кръвоносните съдове, белите дробове и ставите.

Общи правила, които би трябвало да се съблюдават за всеки способ на разчистване

По-суровите способи за пречистване на организма са противопоказани, в случай че имате хронични болести. Тук става дума за неща от рода на недояждане, стомашни промивки със солена вода и други сходни. Ако страдате от болести в изострен етап, също не е целесъобразно да пречиствате тялото си – първо би трябвало да му дадете опция да победи заболяването, защото сходна процедура е спомагателен стрес за него. Не би трябвало и да променяте коренно метода си на живот. За да се прочистите, действайте последователно, без внезапни промени. Важно е да изберете верния час, в който да организирате процедурите.

Как да прочистим тялото малко по малко

Всяко пречистване от отрови на първо време стартира с поправяне на храненето:

Трябва да си създадете режим на хранене – не забравяйте да закусите, както и не яжте директно преди сън. Дори да спазите единствено тези два правилото, това е страховит старт, който ще помогне на тялото да продължи да се трансформира. Скоро всички органи ще стартират да работят по-добре, а спомагателните сили на тялото да се задействат.

Още потребни препоръки за пречистване на тялото:

Започнете сутринта с свеж сок (портокал, морков, цвекло), а вечер преди лягане изпийте чаша топло мляко или най-добре кефир. Полезно е да включите сухи фибри или трици в ежедневната си диета, тъй като те прочистват съвършено червата. Правилната диета включва преразглеждането на всички хранителни артикули. Трябва да се откажете от тежките и нездравословни храни и да ядете по-често зеленчуци и плодове. Полезно е да пиете доста течности (обикновена вода, най-добре пречистена). Наред с диетичните промени се употребяват и други ефикасни способи за пречистване на организма: Леката физическа интензивност е доста потребна. Не става дума да се претоварвате, само че една ежедневна поливинчасова гимнастика вкъщи и вечерна разходка за към час, ще свършат чудеса. Ако предпочитате, вместо извършения, пуснете обичаната си музика и дивейте на воля. Не единствено, че ще се раздвижите, само че и от неприятното въодушевление няма да остане нито диря. Ако обичате масажа, може да си запишете час или да „ обучите “ половинката си по какъв начин да ви прави подобен. Няма нищо комплицирано, нужно е единствено малко предпочитание. Плуването е чудесна концепция. Ако имате опция да посещавате басейн, безусловно си подарете това прекарване. И най-после, не забравяйте да подбирате деликатно козметичните си артикули – наблегнете на щадящата естествената козметика и зарежете изцяло „ химическите коктейли “.
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР