Дори и най-подготвеният човек, ако изпадне в ситуация, като тази,

...
Дори и най-подготвеният човек, ако изпадне в ситуация, като тази,
Коментари Харесай

Ген. Матеев отговори уклончиво на въпрос дали приема извинението на побойниците от Войводиново

" Дори и най-подготвеният човек, в случай че изпадне в обстановка, като тази, във Войводиново, когато е в неспособност или няма справедливи условия да се отбрани може да случи същото. Така че няма място за осмиване и насмешки, изключително с български военнослужещ, който е отдал живота си в службата за родината. Неуместно е. ", съобщи пред БТВ командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев.
Той бе безапелационен, че никой не би трябвало да чака момчета от българската войска да вземат участие в дейности, които са несъвместими с техния специфичен статус на военнослужещи. " Българската войска е един от знаците и поръчител за правда, ред и сигурност в страната ни. Не съм давал устни и писмени заповеди на никого. Всеки има глава на раменете си и може самичък да реши по какъв начин да постъпи в подобен миг - дали да участва, или не на митинга. ", разяснява Матеев.
На въпрос дали ще одобри извиненията на побойниците, от името на потърпевшия ефрейтор Владимир Димов, командирът на 68-ма бригада отговори по този начин: " Ние сме военни и се готвим непрекъснато за война с една единствена цел - да има мир. Човешкият живот, здраве и благополучие са най-голямата полезност, дадена ни от Бог. Никой няма право лековато да протяга ръка на тях. "
Здравословното положение на Димов се усъвършенства и се чака до няколко дни да бъде изписан от болничното заведение. От 2007 година е в специфичните сили, като сега е на служба " снайперист ". До края на месеца ефрейторът ще бъде нараснал в " млад сержант ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР