Дори и да сте платили своето „Автокаско“, много е възможно

...
Дори и да сте платили своето „Автокаско“, много е възможно
Коментари Харесай

На вниманието на потребителите: Застрахователите зачестиха с измамите при автокаско

Дори и да сте платили своето „ Автокаско “, доста е допустимо застрахователните компании да ви ощетят. Това се случва посредством така наречен надзастраховане, с помощта на което при тотална вреда - кражба или тежка злополука, компанията ще изплати едвам 70 % от наградата, написа през днешния ден " Марица ".

Преди дни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов разгласи, че автомобилните застраховки са едни от най-разпространените и постоянно потребителите имат проблеми с отговорността на застрахователя при кражба на автомобила или при неговото разваляне.

Един от обрисувалите се проблеми е неоснователният опит на застрахователите да се освободят от отговорност при кражба на лекия автомобил, в случай че талонът за него е бил вътре. Кодексът за застраховането обаче напълно изрично и изчерпателно изброява случаите, в които застрахователят може да се освободи от отговорност.

От Националната асоциация за отбрана на застрахованите (НАЗЗ) предизвестяват за следната машинация: при започване на годината застрахователят самичък прави оценка колата, примерно за 10 000 лева и взема от клиента 600 лева награда. При случай, вместо да заплати цялостната вреда, компанията декларира, че оценката на колата е доста по-ниска. Заради това едностранно решение клиентът в множеството случаи получава по-малко от уговореното, а компанията възвръща някаква част от наградата.

Макар по закон застрахователят да дължи обезщетение в размер на действителната стойност, постоянно застрахователите изплащат дребна част от парите, въпреки на клиента да е платима оптималната сума при цялостна застраховка.

Много от тях не се преценяват с наредбата на Кодекса на застраховането, съгласно която щом не е уговорено друго, цената по която се прави оценка автомобила при подписване на застраховката е равна на действителната стойност на колата, коментират от НАЗЗ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР