Дори и да смятате, че сте перфектната домакинята, може да

...
Дори и да смятате, че сте перфектната домакинята, може да
Коментари Харесай

Кои са основните ни грешки в кухнята

Дори и да смятате, че сте съвършената домакинята, може да допускате неволни гафове в кухнята. Вижте кои са най-честите неточности на домакините.

- Купувате ябълки в огромни количества

При предпазване, ябълките отделят газ етилен. Той провокира доста бързо узряване и презряване на самите ябълки. Ако до тях има други плодове и зеленчуци, те също биват наранени.

- Съхранявате млякото и маслото в транспарантни опаковки

Под влияние на слънчевата светлина обаче продуктите се окисляват. Следователно се губи витамин А, който се съдържа в млякото. А мастните киселини в маслото при окисление стават канцерогенни. Затова купувайте и съхранявайте мляко и масло в непрозрачни опаковки.

- Готвите и ядете алангле месо и морски продукти

Тези храни обаче са парадайс за рисковите бактерии. За да сте сигурни в сигурността на месото, външната температура на бифтека и свинското по време на тяхното подготвяне би трябвало да доближава 70 и повече градуса, на телешкото и агнешкото – над 75, а на птичето месо – над 80 градуса.

Рибата не би трябвало да залепва за вилицата и би трябвало да не бъде транспарантна.

 Кои са главните ни неточности в кухнята

- Недоварявате яйцата

Кокошите и другите яйца са идеална среда за развиването на причинителите на салмонела. За да не си навлечете проблеми, забравете за рохките яйца! Те би трябвало да се варят най-малко 5 минути. Ако приготвяте омлет, то го вършиме най-малко 7-8 минути.

- Съхранявате храната при стайна температура

Ако в недопечен тип картофите и зеленчуците могат да се съхраняват при стайна температура дълготрайно време, то след сготвянето им наложително ги поставяйте в хладилника.

- Не измивате добре плодовете и зеленчуците

Това обаче е наложително, с цел да се предпазите от патогенните микроби. Това изключително се отнася за кореноплодните. Земята, в която те са израснали, е средата, в която се развиват и доста бактерии.

- Солите салатата

За да подсилите усета на салатата, използвайте подправки, само че без сол. Солта като цяло е нездравословна и покачва кръвното. Можете да се откажете от солта, като я замените с риган, розмарин, мащерка, карамфил, кориандър.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР