Дори и да сме си мислили, че прасетата едва ли

...
Дори и да сме си мислили, че прасетата едва ли
Коментари Харесай

Прасетата, които обичат да танцуват

Дори и да сме си мислили, че прасетата надали може да имат забавен живот, бъркали сме. Оказва се, че не просто си падат по музика, а знаят и по какъв начин да се забавляват на нея и да танцуват в темп.
 Дивите свине, глиганите и зачестилите офанзиви над жителите в някои квартали на Рим
Да те нападне диво прасе, до момента в който изхвърляш боклука

Новият проблем на Рим

Фермер от Белгия даже е привлякъл вниманието на учените, откакто е разкрил, че прасетата му се забавляват като се поклащат на фона на музика.

За първи път мъжът е забелязал животните да мърдат опашките си тактично, до момента в който синът му е пеел в плевнята. Тогава му хрумва концепцията да направи плейлист с разнообразни песни. Подходът му е много ексцентричен, само че и ефикасен, тъй като с помощта на него прави и друго изненадващо изобретение.

Прасетата му си имат и избрани музикални желания!
 Снимка 582296

" Веселите и танцувалните песни са най-големите шлагери ", разкрива фермерът пред Ройтерс. И добавя, че животните му фактически стартират да махат с опашки, а пък когато мелодията става в действителност динамична, даже стартират да танцуват и да се забавляват.

Оказва се обаче, че рок музиката твърдо не е измежду обичаната им. Може би тъй като я намират за много мощна и нападателна за техния усет.

Колкото и занимателно да звучи наблюдението на фермера, то напълно съществено е привлякло вниманието на учени, които възнамеряват да проучат резултата, който оказва музиката върху прасетата.

Доказателства, че музиката въздейства върху животните към този момент има, само че особено при прасетата към момента не са правени доста проучвания.
 Летище Схипхол, случаите със самолетите и по какъв начин употребяват свине за отбрана
Защо едно летище пусна свине сред пистите си

Иновативна стратегия в Амстердам

Предполага се обаче, че музиката може да понижи напрежението и при тях и откакто по този начин ще има по-малко уплашени свине, то от тях ще се създава и по-качествено месо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР