Дори и да си мислим, че познаваме не чак толкова

...
Дори и да си мислим, че познаваме не чак толкова
Коментари Харесай

Защо си струва да изберем Албания за лятната си почивка

Дори и да си мислим, че познаваме не чак толкоз огромната Европа, към момента има кътчета от нея, които могат прелестно да ни изненадат. Още повече пък, когато са напълно покрай нас, а даже не допускаме с какви хубости и благосъстояния разполагат.
 Jibei Island Beach, Pink Sand Beach, Turquoise Bay и кои са най- екзотичните плажове в света
Кои са най-екзотичните плажове в света

Размечтахме се

Пример за това е Албания - прилежаща страна, на която обаче едва ли сме поглеждали като допустима туристическа и морска дестинация. Оказва се, обаче, че това е в действителност красиво място със забележителни естествени дадености, уютни морски градчета и налични плажове. Така че, когато планираме идната си лятна отмора, за какво да не се насочим към Албания и красивите ѝ курорти.

Малката страна граничи не с едно, а с цели две морета: Йонийско и Адриатическо. На южното крайбрежие на страната, ситуирано до Йонийско море се намират някои от най-популярните плажове в страната. Неслучайно регионът е наименуван Албанската Ривиера.

Сред приятните места, на които човек си коства да отседне е дребното градче Химаре. Освен че мястото е красиво, то е и идеално за хората с по-ограничен бюджет. Ако пък търсим нещо по-луксозно, Дерми е добър вид.

Ако пък сме по-приключенски настроени и търсим допир с по-обикновения живот и дивата природа, село Вуно е нашето място.

Близо до границата с Гърция е ситуиран град Саранда, главен туристически център на страната. В непосредствена непосредственост до него е има огромен плаж с непокътната природа, а в близост се намира и средновековният град Бутринт, включен в листата на ЮНЕСКО за международното завещание. 

Второто по величина пристанище на в Албания се намира до град Вльора. С изход на Адриатическо море, градът е определян от самите албанци като перлата на Адриатическо море.

На към на 15 минути с кола от Вльора е дребното селце Нарте, което се гордее с красива синя лагуна. Оттам пък елементарно може да стигнем до остров Звърнец, на който е ситуиран православен манастир от 18-ти век, прикрит в горите.

Най-големият плаж в Албания пък е Борш Бийч. Той се състои от неравномерен 7-километров песъчлив сектор. Заобиколен от маслинови горички и планински върхове, Борш е прелестно място за отдих и плажни завършения, написа Stars Insider.
 Атина, Лисабон, Рига, Брашов, Измир и кои са най-евтините европейски градове за посещаване
Кои са най-евтините европейски градове за туризъм

След тях ли е София
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР