Дори и да не сте французи е много вероятно да

...
Дори и да не сте французи е много вероятно да
Коментари Харесай

10 класически френски коледни рецепти

Дори и да не сте французи е доста евентуално да се вдъхновите от френската кухня и да решите да приготвите типични френски ястия за Коледа. Гратините, суфлетата и нежно изпечените меса са превъзходен избор за празниците, добавяйки един прелестен изискан щрих на трапезата.

Ето 10 невероятни хрумвания за френски ястия, с които да изненадате гостите си по време на празничната вечеря:

Патешки и свински терин

Теринът е френски пастет, кръстен на ястието, в което се готви. Това елегантно предястие е направено от петешко, бекон, свинско и ароматни подправки, деликатно наслоени в терин и изпечени на водна баня. За едно положително начало на коледната вечеря нарежете терина на филийки и ги поставете в плато, украсено с корнишони, дижонска горчица и нарязана на филийки багета.

Солена печена гъска с портокалова глазура

В доста региони на Франция печената гъска е неразделна част от празничната софра. Тя е извънредно лесна за подготвяне (няма потребност да се цялостни, защото ще се пече) и доста подобаваща за главно ядене за гостите. Просто се уверете, че преди самото печене гъската е постояла задоволително време в сол, подправки и захар. Глазура от портокал и вино се прибавя по-късно, придавайки на това ядене характерен френски усет.

Класически френски картофи Дафиноа

 Картофи Дафиноа

Празниците са идеалното време да отпуснете колана с вкусна кремообразна гарнитура като картофи Дафиноа, която да добави коледното ядене. Тази френска рецепта вкючва нарязан картоф, кремообразен чеснов сос и топено сирене Gruyère. Картофите Дафиноа се съчетават съвършено с шунка, патешко, гъше или свинско месо, както и зеленчуци като зелен боб.

Лесно говеждо по бургундски

Тази яхния от говеждо месо приготвена на муден огън е най-хубавия избор за храна, която да ви стопли по време на празниците. Съществуват голям брой предписания за говеждо по бургундски като обичайна версия идва с дълъг лист от съставки, само че като цяло е доста лесна за подготвяне. Комбинацията от говеждо месо, вино, зеленчуци, билки и подправки ще ви накара да се почувствате прелестно и уютно по време на празниците.

Ребра със сос Au Jus

Ребрата са прелестно главно ядене, което да сервирате на коледна вечеря, защото са освен вкусни, само че и лесни за подготвяне. А в случай че се сервират с обичаен сос au jus, гостите ви ще се почувстват като че ли в действителност са във Франция. След като говеждото се сготви, го оставете настрани, като запазите соковете. Запържете малко ароматни подправки, прибавете бульон и течността, която се е отделила при готвенето на ребрата, след което оставете да къкри до момента в който част от течността се изпари. Прецедете соса и сервирайте дружно с месото, нарязано на резени.

Лесно класическо френско спаначено суфле

Изтънченият тип на спаначеното суфле го прави съвършен избор за празничната вечеря, а зеленикавия му цвят върви в звук с Коледната декорация. Мисълта за приготвянето на съвършено пухкаво суфле може да ви плаши, само че в действителност е по-лесно, в сравнение с си мислите. Само не забравяйте деликатно да смесите белтъците с тестото, като запазите въздушните мехурчета непокътнати.

Горещ шоколад

 Горещ шоколад

Завършете празничното си празненство с домашно подготвен парещ шоколад. Направена с разтопен шоколад, горещо мляко и разрушена сметана, тази напитка сигурно не е като елементарния парещ шоколад. Независимо дали вашата празнична традиция включва игра в снега, декорация на елхата или гушкане край огъня, димящите чаши френски парещ шоколад ще прибавят специфичен щрих към празника ви.

Шоколадова торта Búche de Noël

За пръв път приготвена в края на 1800 година от френски сладкар, тортата Búche de Noël се е трансформирала в известна празнична традиция. Тортата се наслоява с маслен крем и се оформя под формата на цепеница преди да се украси. Обикновено към украсата се прибавят и очарователните сладки вид целувки, само че под формата на гъби.

Класически френски захаросани кестени

Захаросаните кестени са обичано празнично наслаждение във Франция, което цялостни цялата къща със сладостен мирис. И макар че приготвянето на захаросани кестени лишава няколко дни, по-голямата част от това време е заето в накисването им и не изисква доста на практика работа. Когато са подготвени, поставете всеки кестен в мини хартиена чашка и ги подредете в паница на празничната маса.

Френски бадемови макарони

Отпразнувайте празничния сезон с нещо френско и сладко като да вземем за пример бадемов макарон. Тук не приказваме за блестящо оцветените сладки наподобяващи мини сандвичи с вкусни пълнежи. Бадемовият макарон е по-скромна бисквита, която се прави по-лесно и изисква единствено няколко съставки. Резултатът обаче е неустоимо лакомство, което е хрупкаво извън и по-меко от вътрешната страна, идеално за коледната софра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР