Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да

...
Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да
Коментари Харесай

Тихомир Безлов разкри: В Австрия има 5000 мигранти, регистрирани в България

Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да изискат да седят у нас. Това в действителност е казусът – няма по какъв начин да ги задържим принудително, тъй като не са направили закононарушение и не можем да ги заключим. Пък и тук никой не желае да ги задържа. Това сподели Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Дъблинският правилник важи за всички, освен за България. Проблемът с него е, че той не се съблюдава, или се съблюдава доста лимитирано. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS  анализаторът.

Той изясни, че за предходната година в Австрия е имало към 5000 мигранти, които са били регистрирани в България. Но никой не е могъл да ги откри, тъй като никой не е знаел къде са.

На процедура от тези 5000 души са съумели съберат към 100 и няколко. В момента, в който схванат, че ще бъдат върнати, те напущат. Основният проблем в България е, че тези 100 и няколко индивида, в случай че се опитате да ги намерите в този момент, няма да съумеете, тъй като те са някъде в Западна Европа, разяснява Безлов.

Относно прословутия аероплан с бежанци, върнати ни от Австрия, Безлов уточни, че това не е първият подобен полет. Но е първият, който провокира такова политическо и публично внимание.

 

Източник – NOVA

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР