Дори да се направи правителство, най-вероятно никой няма да го

...
Дори да се направи правителство, най-вероятно никой няма да го
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Дори да се направи правителство, най-вероятно никой няма да го хареса

Дори да се направи държавно управление, най-вероятно никой няма да го хареса. Според мен тук се крие ключът, който ме прави песимистичен, към съставянето на кабинет в това Народно заседание. Цената, която ще би трябвало да платят сътрудниците при една възможна коалиция, ще бъде извънредно висока. Това разяснява политологът Димитър Ганев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Според него има два разновидността. При " Евроатлантическа коалиция " -  ГЕРБ, Пордълаваме смяната, Демократична България, тя ще бъде отхвърлена с безспорна решителност.

Вариант 2 съгласно Ганев е " хартиената коалиция ", в която цената ще бъде най-много за ГЕРБ, която ще би трябвало да " посрещне комплицирана икономическа обстановка в извънредно непопулярно държавно управление без начална социална подрепа ". По думите на Ганев партиите не желаят да заплащат цената, тъй като след 11 месеца ще се организират локални избори. 

" Ако Политическа партия влязат в коалиция с ГЕРБ, откакто са построили цялата си платформа на антигерб основа, те ще изтърват половината си електорат, по какъв начин ще отидат на локални избори? Местните избори са най-важните избори за партиите, те са фундаментът ", разяснява политологът.

" Битката от тук нататък до възможни предварителни парламентарни избори, които ще бъдат към средата на март, ще бъде борба на тълкования кoй е отговорен за това, което се случва последните няколко месеца - за какво оставихме страната на автопилот, без постоянно държавно управление през серия от провокации ", съобщи още Ганев.

Според него обществото е по месиански модел. " Вярваме, че нещо внезапно би трябвало да стане, което ще промени всичко. Чакаме чудото. Това е синдромът на българската политика, който сме виждали нееднократно. Това месианство в българската политика произтича точно от това. Ето в този момент тук ще пристигна един човек, на който ние ще му гласуваме цялото доверие, тъй като той ще пристигна да ни оправи ", сподели Ганев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР