Допреди време Виджай Малая е един от супербогаташите във Великобритания

...
Допреди време Виджай Малая е един от супербогаташите във Великобритания
Коментари Харесай

Бившият милиардер от Индия, който може да бъде екстрадиран от Великобритания

Допреди време Виджай Малая е един от супербогаташите във Англия и притежател на самолетната компания Kingfisher Airlines. Днес с изключение на, че към този момент е изгубил статуса си на милиардер той е заплашен и от екстрадиция.

След решение не съда в Лондон Малая е една стъпка по-близо към връщането си в своята родна Индия и към това да бъде потвърден за отговорен по дело за пране на пари.

Това е реалност откакто съдът удостовери решение от 2018 година за изгонването на тогавашният магнат поради редица дейности, довели до колапса на Kingfisher Airlines през 2012 година, написа Bloomberg.

Виджай Малая беше задържан в Лондон през април 2017 година, откакто от 17 банки го упрекнаха, че негови умишлени дейности са довели до дефолт по дълг на самолетната компания в размер на над 91 милиарда рупий или 1,3 милиарда $.

Индийският магнат, който сега е под гаранция, има право да апелира решението пред Върховния съд във Англия.

През 2016 година Индия лиши паспорта на предприемача поради големите задължения, насъбрани от неговата компания. Тогава управляващите в родината му издадоха и заповед за арест, като те имаха проекти и за депортирането му от Обединеното кралство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР