Допълнителните американски войски, които са приведени в състояние на повишена

...
Допълнителните американски войски, които са приведени в състояние на повишена
Коментари Харесай

САЩ могат да пратят войници във всяка държава от НАТО при „индивидуален призив”

Допълнителните американски войски, които са приведени в положение на нараснала подготвеност в сходство с опцията да бъдат ситуирани в Източна Европа, няма да бъдат част от 8000-те американски бойци, подготвени да поддържат Силите за отговор на НАТО, съобщи представителят на министъра на защитата Джон Кърби, съобщи БГНЕС.

В петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че в близко бъдеще ще бъдат трансферирани американски войски в Източна Европа и в страни от НАТО, само че посочи, че няма да бъдат ситуирани доста.

" Когато става въпрос за двустранни съглашения или договорености със съдружници от НАТО, в случай че те се нуждаят от спомагателни качества, в случай че биха желали това, тогава ще го уточним самостоятелно с всяка страна, с цел да сме сигурни, че отговаряме на потребностите по най-хубавия метод, по който те желаят и могат да се разположат ", съобщи Кърби по време на брифинг за медиите в понеделник.

Кърби изясни, че американските войски, които към този момент са сложени в положение на нараснала подготвеност в Съединените щати, няма да бъдат част от силите за отговор на НАТО, само че ще бъдат разполагаем за разполагане във всяка страна, която има съответни претенции за помощ в региона на сигурността. Съединените щати биха могли също по този начин да реалокират някои американски войски, които към този момент се намират на европейската сцена на военните дейности, в Източна Европа, добави Кърби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР