Допълнителни пари за увеличение на заплатите на медицински сестри и

...
Допълнителни пари за увеличение на заплатите на медицински сестри и
Коментари Харесай

950 лв. става началната заплата на медицинските сестри

Допълнителни пари за нарастване на заплатите на медицински сестри и акушерките отпуска държавното управление.

До 50 благ. лв. ще бъдат дадени за покачване на заплатите на експертите по здравни грижи (медицински сестри, акушерки и други специалисти).

Това оповестиха министър председателят Бойко Борисов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев при започване на днешното държавно съвещание.
Белодробната болница във Варна е със запорирани сметки поради отговорности Персоналът е без заплата към този момент 5 месеца
Премиерът посочи, че нарастването е въз основата на това, че във всяка една сфера българската стопанска система се развива добре.

Здравният министър Кирил Ананиев осведоми, че началните заплати, планувани по Колективен трудов контракт, ще станат 950 лева за експертите по здравни грижи.
Протестът на сестрите: Министърът даде обещание метода за пресмятане на заплатите до 10 май Това разгласи Кирил Ананиев на среща с представители на протестиращите сестри
Премиерът посочи, че контролът за това би трябвало да се увеличи и на фиша да бъде категорично записано, че това е началната заплата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР