Допълнителни обещания за военно сътрудничество. Това са получили украинските министри

...
Допълнителни обещания за военно сътрудничество. Това са получили украинските министри
Коментари Харесай

Байдън и украински министри се споразумяха за военно сътрудничество

Допълнителни обещания за военно съдействие. Това са получили украинските министри на външните работи и защитата от американския президент Джо Байдън по време на среща във Варшава.

Това са и първите директни диалози сред украинските и американските управляващи от началото на войната. Байдън е на европейска обиколка, с която цели да активизира американските съдружници в опълчването им с Москва.

Във Варшава той беше публично посрещнат от сътрудника си Анджей Дуда, а още в хотела си е разговарял с Дмитро Кулеба и Олексий Резников.

Като част от делегацията на Джо Байдън, в срещата са взели участие и американските първи посланик и боен министър Антъни Блинкън и Лойд Остин.

Според Кулеба, с изключение на обещания за „ еволюция в отбранителното съдействие “, Байдън е изразил единодушие за потребността от по-голям напън върху европейските страни да наложат спомагателни наказания на Русия.

Американският президент възнамерява също да разиска с полския си сътрудник Анджей Дуда опциите за изпращане на бойни самолети на Украйна и други гаранции за сигурност.

Двамата водачи към този момент се видяха, когато Байдън посети през вчерашния ден американски бойци, ситуирани в региона на летището в град Жешув като част от отбраната на НАТО на източния фланг на Алианса, съобщи БНР.

Към тях американският президент се обърна с думите: Вие сте в разгара на конфликт сред демокрациите и автократите. Светът няма да е същият, само че не поради Украйна. Организационните структури няма да са същите след 10-15 години. Въпросът е кой ще надделее – нашата народна власт ли ще надделее и полезностите, които споделяме, или едноличната власт. Това е заложено на карта, тъй че това, което вършите, е от голяма важност.

Посещението в Полша е част от европейската обиколка на Байдън за диалози с представители на Европейския съюз, Г-7 и НАТО.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР