Допълнителни 60 млн. лв. ще бъдат насочени към процедурата “Защита

...
Допълнителни 60 млн. лв. ще бъдат насочени към процедурата “Защита
Коментари Харесай

Правителството отделя още 60 млн. лв. за подкрепа на медиците на първа линия

Допълнителни 60 млн. лева ще бъдат ориентирани към процедурата “Защита на популацията от закани за публичното здраве, породени от пандемични рецесии ”, в границите на която се обезпечава поддръжка, отбрана и спомагателни хонорари за медицинските лица, които са на първа линия в и са най-застрашени от заразяване. Бенефициент по плана е Министерството на здравеопазването. Финансирането на процедурата е по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 (ОПРЧР) на Министерството на труда и обществената политика.
На днешното си съвещание държавното управление даде единодушие Управляващият орган на ОПРЧР да наддоговори с 60 млн. лева бюджета на Приоритетна ос 1 на оперативната стратегия - „ Подобряване на достъпа до претовареност и качеството на работните места “ и да подписа анекс към контракта по плана с Министерството на здравеопазването за обезпечаване на в допълнение финансиране в същия размер.
 Кабинетът дава над 40 000 лева за стипендии за деца с изявени способности Кабинетът дава над 40 000 лева за стипендии за деца с изявени способности
Министерският съвет утвърди средства в размер 41 580 лева за погашение на стипендии на възпитаници по Програмата на ограниченията за протекция на дец...
Осигуряването на спомагателния запас се постанова, защото с настъпването на есента се чака увеличение на заболеваемостта и утежняване на епидемиологичната конюнктура в страната. Това ще наложи цялостна готовност на личния състав на здравната система, който би трябвало да работи редовно и дейно при по-голямо натоварване и стрес, с цел да успее да обезпечи благонадежден отговор на провокациите на пандемията. Отпускането на спомагателна финансова помощ по процедурата е от национално значение, защото запазване на здравето на медиците е от основно значение за недопускане на заразяване на популацията като цяло, както и във връзка с опциите за даване на лекарска и болнична помощ на към този момент инфектираните лица.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР